Köpa katt från oss

En kattunge från S*Vildbackens säljes i första hand som sällskapskatt.
Det viktigaste för oss är att alla våra ungar får mycket goda hem med mycket kärlek och förståelse. En balines/siames passar inte som ensamkatt utan bör leva med en kattkompis helst av en ras med samma livliga och sällskapliga temperament då de trivs bäst med likasinnat sällskap.

Alla kattungar säljes som innekatter, skall de gå ut skall de vara under kontrollerade former som en  innätad balkong/rastgård eller i sele tillsammans med matte/husse.

Du är hjärtligt välkommen att höra av dig, om du vill veta mer om vår uppfödning eller är intresserad av en kattunge från oss. Vi vill gärna ha kontakt med intressenter tidigt eftersom det är viktigt för oss att etablera en god kontakt med köpare. När en katt byter ägare är det för oss nödvändigt att det finns ett ömsesidigt förtroende mellan uppfödare och köpare.

En förfrågan på en kattunge från oss är inte bindande – från något håll. Vi välkomnar intresseanmälan för en kattunge vare sig vi har tillgängliga kattungar eller bara kullplaner. Vi tillämpar inte något kösystem eller ”först till kvarn”-princip som ger automatisk rätt till en kattunge. Vi uppskattar om du vid förfrågan om kattunge berättar lite om dig själv, levnadsförhållanden och vad du förväntar dig av ditt framtida kattägande. De kattungar som framförallt skall säljas till sällskap kan tingas f r o m ca 5 veckors ålder, ibland håller vi lite längre på en kattunge för att avvakta dess exteriöra utveckling, dessa kattungar blir då eventuellt tillgängliga lite längre fram.

När båda parter är överens och kattunge skall tingas skrivs ett tingningskontrakt och handpenning betalas, därefter är katten bokad för dig.

Ibland har vi även vuxna kastrerade katter till salu. En del katter trivs inte bland de andra fertila katterna efter att de har blivit kastrater och mår då bra av att komma till ett nytt hem där de får all den uppmärksamhet de vill ha. Ibland kan det även fungera bra att låta en kastrerad äldre katt flytta tillsammans med en kattunge, som sällskap åt denna. En äldre katt har hunnit utveckla sin personlighet mer än en kattunge har gjort, därför kan en kattköpare på ett annat sätt veta mer om den katt man köper än då man köper en kattunge.

Vi vill att du håller katten liv och veterinärvårdsförsäkrad. Alla våra kattungar är försäkrade hos Agria, försäkringen kan med fördel flyttas över på nya ägaren i samband med att kattungen flyttar.

Oavsett om det gäller en liten kattunge eller en vuxen katt är vi lika noga med var katten hamnar och hur den får det.

En kattunge från oss:

-Växer upp som en familjemedlem

-Är registrerad i SVERAK/Fife och har stamtavla

-Är försäkrad hos Agria

-Är fullvaxinerad mot kattpest, kattsnuva, klamydia och Felv

-Är ID-märkt med microchip

-Är veterinärbesiktigad med intyg

-Är försäkrad i tre år mot dolda fel (ej att förväxla med den vanliga veterinärvårdsförsäkringen)

- Är minst 12 veckor gammal

 

Tillbaka till startsidan